about us brands contact us recruitment XTRA logo


PRIVACY NOTICE

Dear valued XTRA clients,

This privacy notice for personal data (“Privacy Notice”) is issued to all our valued XTRA clients, pursuant to the statutory requirements of the Personal Data Protection Act 2010.

The personal data previously collected from you is being, and will continue to be, processed for purposes, including, without limitation, to communicate with you, provide products and/or services to you, respond to your enquiries or complaints, provide you with information and/or updates on products, services and/or promotions offered by XTRA and selected third parties, identify you (including publishing your name and photograph) when you become a winner in a contest, competition and/or participate in any events/activities organized by us and other purposes required to operate and maintain our business as set out in our Privacy Policy (collectively referred to as “Purposes”).

We will not disclose any of your personal data to any third party without your consent except to XTRA data administration, our appointed agents and/or our service providers, within and outside Malaysia, if necessary, that provide related products and/or services in connection with our business, any party who undertakes to keep your personal data confidential, or to any person as set out in our Privacy Policy or to whom we are compelled or required under the law to disclose to.

It is necessary for us to collect and to retain your personal data. If you do not provide us with your personal data, or do not consent to the above or our Privacy Policy, we will not be able to effectively render services to you.

We are committed to ensuring that your personal data is stored securely. You have the right to request for access to, request for a copy of, request to update or correct your personal data held by us. You have the right at any time to request us to limit the processing and use of your personal data (for example, requesting us to stop sending you any marketing and promotional materials or contacting you for marketing purposes).

Your written request should be addressed to:

XTRA Furniture Sdn Bhd (324860-h)
The Gardens Mall, Mid Valley City, Lot S-236 & 237, 2nd floor, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
t +603 2282 9088 | f +603 2282 5088
e marketing@xtrafurniture.com

If we do not hear from you within the next fourteen (14) days from the date of issuance of this Privacy Notice, we will take it that you have consented to us continuing to process your personal data in accordance with this Privacy Notice. We will also take it that all personal data provided by you is accurate, complete, not misleading and kept up-to-date.

We reserve the right to update and amend this Privacy Notice and our Privacy Policy from time to time. We will notify you of any amendments to this Privacy Notice or our Privacy Policy via announcements on our website or other appropriate means.

This Privacy Notice is issued in both English and Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistencies or discrepancies between the English version and the Bahasa Malaysia version, the English version shall prevail.

Date of issuance of this Privacy Notice: [24 April 2014]
-----------------------------------------------------------------


NOTIS PRIVASI


Ahli-ahli XTRA yang dihormati,

Notis privasi untuk data peribadi ini (“Notis Privasi”) diberikan kepada semua ahli XTRA yang dihormati, selaras dengan obligasi statutori di bawah Akta Perlindungan Data Peribadi 2010.

Data peribadi anda yang telah dikumpulkan sebelum ini sedang, dan akan diproses secara berterusan bagi tujuan, termasuk dan tidak terhad kepada, berkomunikasi dengan anda, memberi produk dan/atau perkhidmatan kepada anda, memberi maklum balas terhadap pertanyaan atau aduan anda, memberi anda maklumat terkini mengenai produk, perkhidmatan dan/atau promosi yang ditawarkan oleh XTRA dan pihak ketiga yang terpilih, mengenal pasti anda (termasuk menyiarkan nama dan gambar anda) apabila anda menjadi seorang pemenang dalam peraduan, pertandingan dan/atau semasa anda menyertai sebarang acara/aktiviti yang dianjurkan oleh kami dan lain-lain tujuan yang diperlukan untuk mengendalikan dan mengekalkan perniagaan kami sepertimana yang tertera di dalam Polisi Privasi kami (secara kolektifnya dirujuk sebagai “Tujuan-Tujuan”).

Kami tidak akan mendedahkan sebarang data peribadi anda kepada mana-mana pihak ketiga tanpa kebenaran anda kecuali kepada Pentadbiran data XTRA, ejen-ejen yang dilantik oleh kami dan/atau pembekal-pembekal perkhidmatan kami, di dalam dan di luar Malaysia, jikalau perlu, yang memberikan produk dan/atau perkhidmatan berkaitan dengan perniagaan kami, mana-mana pihak yang berjanji untuk menyimpan data peribadi anda secara sulit, atau kepada mana-mana pihak sepertimana yang tertera di dalam Polisi Privasi kami atau dikehendaki di bawah undang-undang.

Kami perlu mengumpul dan menyimpan data peribadi anda. Sekiranya anda tidak memberikan data peribadi anda kepada kami, atau tidak bersetuju dengan perkara di atas atau Polisi Privasi kami, kami tidak dapat memberikan perkhidmatan secara efektif kepada anda.

Kami akan memastikan data peribadi anda disimpan dengan selamat. Anda mempunyai hak untuk meminta akses kepada, mendapatkan satu salinan, mengemaskini atau memperbetulkan data peribadi anda yang disimpan oleh kami. Anda mempunyai hak untuk meminta kami menghadkan pemprosesan dan penggunaan data peribadi anda pada bila-bila masa (contohnya, meminta kami untuk berhenti menghantar kepada anda iklan atau promosi atau menghubungi anda untuk tujuan pemasaran).

Permintaan bertulis anda perlu disampaikan ke alamat di bawah:

XTRA Furniture Sdn Bhd (324860-h)
The Gardens Mall, Mid Valley City, Lot S-236 & 237, 2nd floor, Lingkaran Syed Putra, 59200 Kuala Lumpur
t +603 2282 9088 | f +603 2282 5088
e marketing@xtrafurniture.com

Jika kami tidak menerima maklumbalas dari anda berkenaan perkara di atas dalam tempoh empat belas (14) hari dari tarikh Notis Privasi ini dikeluarkan, kami akan menganggap bahawa anda telah memberi kebenaran kepada kami untuk terus memproses data peribadi anda sepertimana yang tertera di dalam Notis Privasi ini. Kami juga akan menganggap bahawa semua data peribadi yang diberikan oleh anda adalah betul, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.

Kami berhak untuk mengemaskini dan meminda Notis Privasi ini dan Polisi Privasi kami dari masa ke semasa. Sebarang perubahan atau pemindahan terhadap Notis Privasi ini dan Polisi Privasi kami akan dimaklumkan di laman web kami atau melalui cara lain yang bersesuaian.

Notis Privasi ini diterbitkan dalam Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia. Sekiranya terdapat sebarang ketidakseragaman atau percanggahan di antara versi Bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia, versi Bahasa Inggeris akan digunapakai.

Tarikh Notis Privasi ini dikeluarkan: [24 April 2014]




find out the latest news via

© XTRA Furniture Sdn Bhd. All other trademarks and copyright used herein are the property of their respective owners. [ Privacy Policy ]